Opblaasbare Surfplank

Met onze opblaasbare surfboards neem je gemakkelijk je surfboard mee. De surfplanken zijn licht en in een mum van tijd opgeblazen. De surfboards zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zodat er voor iedereen een geschikt opblaasbaar board bij zit.

Opblaasbare Surfplank

Met onze opblaasbare surfboards neem je gemakkelijk je surfboard mee. De surfplanken zijn licht en in een mum van tijd opgeblazen. De surfboards zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zodat er voor iedereen een geschikt opblaasbaar board bij zit.

Waar komen surfen en SUP eigenlijk vandaan?

Surfen is eigenlijk een heel breed woord, waarmee meestal wordt gerefereerd naar golfsurfen. Surfen als een woord alleen kan namelijk ook refereren naar windsurfen of kitesurfen. Golfsurfen, surfen in de volksmond, is ontstaan in de Polynesische culturen van Hawai. Lang geleden was surfen namelijk onderdeel van de religieuze culturen en was het onderdeel van allerlei gebruiken. Hierdoor werd het een populaire bezigheid, die langzaam emigreerde naar meer sportieve en recreatieve hoeken van de cultuur. Het werd daardoor een wat breder bruikbaar fenomeen dat na verloop van tijd zelfs een eigen cultuur begon te ontwikkelen.

De reden dat deze sport juist in Hawaï populair bleef is het feit dat er hier tussen augustus en november gigantische golven te vinden zijn rond het eiland Maui. Hier komen in die perioden dan ook duizenden fanaten en fans samen die deze reuze golven komen besurfen. Suppen is een nieuwe aanwinst en is geïnspireerd op het golfsurfen. Het is een iets recreatieve vorm van de sport, waarbij je op een bredere plank staat met een handige peddel. Hierdoor kun je jezelf gemakkelijk voortbewegen en genieten van de omgeving. Suppen wordt over het algemeen niet beoefend in baaien met enorme golven, maar liever op vlakke en rustige gebieden.

Je eerste surfplank kopen

Voor surfen en Suppen heb je een plank nodig die past bij je ervaring en doel. Met het doel wordt bedoelt de omgeving waarin je zult gaan sporten: kalme meren, een open zee of rivieren. Vooral bij golfsurfen hangt de keuze voor surfplank enorm af van wat je er precies mee wilt gaan doen en wat je ervaringen zijn. Zo zul je al snel merken dat er heel veel mogelijkheden zijn. Een van de eerste variabelen die belangrijk zijn om te weten bij het vinden van een geschikte surfplank is dat er vijf soorten zijn: de Mini Malibu, Fish, Hybrid, Shortboard en een Longboard. De ene is geschikt voor stunts op hoge golven, de ander biedt weer meer stabiliteit en is ideaal voor beginners die goed willen blijven drijven.

Een surfplank opblaasbaar

Een van de populairste surfplanken voor beginners is de surfplank opblaasbaar. Deze is zowel voor surfen als voor suppen een onwijs populaire keuze. Er zijn een aantal redenen dat de opblaasbare surfplank zo populair is. Ten eerste is het een plank die gemakkelijk kan worden opgevouwen en vervoerd. De kwaliteit van een surfplank opblaasbaar is erg hoog en deze gaat vaak vele malen langer mee dan een harde surfplank. De reden hiervoor is dat hij beter tegen een stootje kan: bijvoorbeeld als je hem laat vallen. Een surfplank opblaasbaar is natuurlijk minder snel en wendbaar dan een harde surfplank, maar desalniettemin is het een zeer goede keuze voor een beginnende of verder gevorderde surfer of supper. Een ander voordeel van de opblaasbare surfplank is dat hij goedkoper is dan een surfplank hard, maar toch een enorme kwaliteit kent.

Wat koop ik bij een surfplank opblaasbaar?

Het aanschaffen van een surfplank opblaasbaar is een eerste stap bij het aankopen van een surfplank. De volgende stap is om de juiste accessoires te kopen die hierbij aansluiten. Zo kun je kijken naar de verschillende soorten wetsuits die bij je passen. Ook is het belangrijk om te kijken naar een goede enkelband, die zorgt dat je surfplank nooit weg kan drijven wanneer je er vanaf valt. Dat is wel zo prettig wanneer je midden in een baai bent of op een meer staat.

© Copyright KICK WATERSPORTS NEDERLAND