Surfen

Met de Kick surfboards kan je elke golf aan. In ons assortiment hebben we opblaasbare en harde surfboards in verschillende maten, zodat er voor iedere beginnende en ervaren surfen een passende surfplank te vinden is. Ook hebben we City surfboards in ons assortiment, waarmee je kunstmatige golven kunt trotseren. Ontdek hier ons uitgebreide aanbod surfboards.

Surfen

Met de Kick surfboards kan je elke golf aan. In ons assortiment hebben we opblaasbare en harde surfboards in verschillende maten, zodat er voor iedere beginnende en ervaren surfen een passende surfplank te vinden is. Ook hebben we City surfboards in ons assortiment, waarmee je kunstmatige golven kunt trotseren. Ontdek hier ons uitgebreide aanbod surfboards.

Toont alle 18 resultaten

Verschillende soorten surfen

Surfplank kopen? Bepaal dan eerst goed hoe jij wilt gaan surfen. Er zijn verschillende soorten surfen die men kan beoefenen. Wanneer mensen het over surfen hebben, hebben ze het vaak over golfsurfen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de kracht van een golf en op die manier creëert men momentum. Een andere zeer bekende vorm van surfen is windsurfen, waarbij niet de golven, maar de wind voor beweging zorgt. Hierbij horen dan ook speciale surfboards die worden uitgerust van een zijl.

Een andere vorm van surfen met de wind is kitesurfen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een grote kite in de lucht om bijzondere stunts te doen en enorme snelheden te bereiken. Bij het golfsurfen gaat het voornamelijk om het zo lang mogelijk staande blijven en maken van indrukwekkende ‘stunts’ op en tussen de golven.

Zelf gaan surfen

Wil je zelf gaan surfen en wil je een surfplank kopen? Het is dan belangrijk om een goed beeld te hebben van hoeveel ervaring je al hebt. Heb je minder dan tien keer op een surfboard gestaan? Dan is het verstandig om goed het advies te volgen bij het aanschaffen van een board. Het aanschaffen van een board dat ook geschikt is voor beginners is in deze gevallen namelijk van belang. Een van de belangrijkste variabelen bij het aanschaffen van een surfboard is de maat.

De grootte van een surfboard wordt namelijk in feet en inches weergegeven. Dit komt doordat het van origine een Amerikaans gegeven is en men daar met deze meeteenheid meten. De lengte, breedte en dikte worden gemeten in liters. Het enige dat het volume bepaald is wat het drijfvermogen van een surfplank is. Dit is een van de meest cruciale punten bij het kopen van een surfboard. Welke afmetingen en welk volume jij nodig hebt, kan gemakkelijk voor je berekend worden.

Vorm van het board

Een tweede cruciale overweging is de vorm van het board. Men kent 5 verschillende vormen die allemaal hun eigen voor en nadelen hebben. Dit zijn de Mini Malibu, Fish, Hybrid, Shortboard en Longboard. De verschillen zitten hem in de rondingen, lengte en dikte. Elke vorm heeft ook haar specialiteiten. Zo is de Malibu geschikt voor kleine golven. Het is een ideaal board voor beginners. De Fish staat bekend om de visgraat achterkant die het board wendbaar en ideaal voor grote golven maakt. Het is een goed overgangs board van de Malibu op een Short- of Longboard.

De Hybrid heeft enkele voordelen van alle vijf de soorten boards en dit maakt hem geschikt voor mensen die hogere golven willen gaan surfen, maar wel de stevigheid van een Malibu of Fish willen behouden. Het shortboard is enorm wendbaar en is net iets ingewikkelder dan de Malibu, Fish of Hybrid. Het is als het ware een soort van ‘next level’ board. Het Longboard is lang, tot wel 2,7 meter. Ze hebben veel volume en blijven daardoor gemakkelijk meedrijven op de flow van de rivier of golf. Echter heeft deze vorm veel ervaring en kracht nodig om op een juiste manier te worden gestuurd. Het is een licht en zwaar board.

© Copyright KICK WATERSPORTS NEDERLAND